Eclecticisme, l’avantsala del modernisme: espais i mobiliari

ecclecticismeAA.VV. Eclecticisme, l’avantsala del modernisme: espais i mobiliari. Associació per a l’Estudi del Moble/ Institut de Cultura de l’ Ajuntament de Barcelona, 2015.

162 p.
ISBN: 978-84-9850-662-4
Preu: 18 €

Ressenya:
L’arquitectura i els interiors des del 1875 fins a l’eclosió del modernisme responen a una estètica eclèctica diferenciada dels “neos” del període anterior. Els intel·lectuals i els artistes la presentaven com a superació de l’academicisme i com a obertura cap a la novetat. Un estil fàcilment identificable, que va tenir un ampli seguiment, fins i tot després del 1900, i que es generà a partir d’una revisió del Renaixement, el japonisme, l’àrab, el gòtic i l’estil grec.

Era un moment de canvis, a la decoració s’aplicaven materials sorgits de la indústria i s’hi utilitzava revolucionària maquinària que facilitava i perfeccionava la producció. Aquest període ha estat molt poc treballat i, en el cas de Catalunya, ignorat i menyspreat a l’ombra del modernisme. En realitat, la gran majoria d’estudis sobre l’eclecticisme s’han portat a terme per buscar dades que permetessin entendre els inicis del modernisme, sense tractar-lo com a estil amb caràcter propi.

El llibre que es presenta recull les importants aportacions sobre un període clau de l’art, treu a la llum obres inèdites i presenta investigacions que permeten conèixer millor aspectes sobre el moble i la decoració.

* Ressenya extreta de les presentacions de la publicació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s