QUI SOM?

Ens cal un Fòrum, ens cal fer Fòrum

          No és cap secret que l’interès i la curiositat per l’art i el patrimoni estan darrere de l’èxit del turisme cultural que caracteritza el nostre país, amb l’oferta de Barcelona com a principal referent. D’altra banda, els diaris i les revistes generalistes poques vegades s’ocupen d’aquestes qüestions, amb l’agreujant que les publicacions periòdiques adreçades al fet artístic s’orienten majoritàriament cap a la creació artística contemporània, condicionades sovint per interessos comercials i promocionals molt concrets. En aquest context, els historiadors de l’art, els professionals dels museus i centres patrimonials i els tècnics de la conservació-restauració no solem fer sentir la nostra opinió, malgrat que aquesta hauria de ser un referent per a un públic molt ampli d’afeccionats a les arts i el patrimoni.

          Tenim un patrimoni artístic prou important i un conjunt de professionals que el tenen com a objecte d’estudi i s’ocupen de la seva correcta preservació per a les futures generacions. Tenim també un públic culte i prou ampli que està disposat a fruir-ne, però ens manca un instrument en xarxa que permeti una comunicació més àgil entre tots plegats. Per això ens cal un FÒRUM que ens permeti crear opinió, compartir punts de vista sobre les exposicions temporals, donar a conèixer les aportacions de les noves publicacions que vagin sortint sobre els diferents temes, i fer d’altaveu de les novetats que es donen en la recerca universitària i en els museus i centres patrimonials. També ens cal un espai de debat per poder opinar sobre la gestió del patrimoni artístic, i l’evolució del mercat de l’art i del col·leccionisme a casa nostra. La xarxa i el format bloc del Fòrum ens permeten tenir aquest instrument de comunicació, que aplegarà i jerarquitzarà una informació fins ara molt dispersa per les diverses webs institucionals de museus, universitats i centres culturals: gràcies al Fòrum podrem fer-ne una selecció operativa i enriquir-la amb comentaris i opinions breus d’un alt valor afegit realitzats per professionals i experts en el tema.

          Som un FÒRUM, una plataforma d’opinió col·lectiva. No pretenem ser ni un grup d’opinió ni una revista amb una línia editorial determinada o una xarxa de treball professional o acadèmic. No tenim altres posicionaments ni interessos més enllà de l’estima, l’entusiasme i la curiositat per les arts i el patrimoni artístic. Aquest FÒRUM vol oferir un espai de trobada on compartir i contrastar opinions, sempre amb el màxim respecte i correcció envers totes les posicions. Perquè estem convençuts que pot ser un instrument útil per donar més visibilitat i presència a uns professionals i a uns afeccionats que, tot i ser més nombrosos del que sembla, tenen en el seu silenci i dispersió una de les causes de la seva limitada consciència de col·lectiu socialment valuós.

QUI SOM?

Aquesta plataforma vol ser només un instrument de comunicació entre els diferents individus, professions i col·lectius interessats per les arts i el patrimoni. És obert a tots. Però com és ben natural tota iniciativa ha de tenir uns promotors, en aquest cas ho hem estat un grup de professors, conservadors de museus i tècnics de patrimoni. En ordre alfabètic:

Bonaventura Bassegoda (UAB)
Pere Beseran (UB)
Jordi À. Carbonell (URV)
Ignasi Domènech (Consorci del Patrimoni de Sitges)
Vicenç Furió (UB)
Immaculada Lorés (UdLL)
Francesc Miralpeix (UdG)
Teresa M. Sala (UB)

Ens han ajudat en la part tècnica i de secretaria:

Laia Alsina (Becària de recerca UAB)
Xurxo Insua (Tècnic del Grup de Recerca GRACMON de la UB)
Anna Lopo (Bibliotecària de la UAB)
Meritxell Verneda

Un pensament sobre “QUI SOM?

  1. Felicitats per crear aquest espai de debat, de trobada, opinió, on poder tractar els més diversos temes i continguts artístics amb els millors especialistes i per fer més accesible aquest món massa sovint titllat d’elitista! Que per molts anys poguem baixar les estàtues de la cresteria a peu pla, ben a la vista de tothom!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s